ماساژ
درای نیدلینگ
الکتروتراپیی
مکانوتراپی
 
 

تغذیه در آرتروز و کمردرد

Image result for ‫تغذیه در کمردرد‬‎

مصرف یک رژیم غذایی متعادل در حفظ سلامت عمومی بدن بسیار موثر می‌باشد. رژیم غذایی متعادلی که سرشار از املاح و ویتامین‌ها باشد، باعث کاهش مشکلات ساختمانی بدن از طریق تغذیه مناسب استخوان‌ها، عضلات، دیسک‌ها و ستون فقرات می‌شود. درد کمر یکی از شایع‌ترین دردهایی است که به ویژه در جوامع امروزی حتی جوانان نیز با آن دست به گریبانند. بسیاری از اوقات یک حرکت اشتباه باعث بروز این درد می‌شود. البته سوءتغذیه یعنی نرسیدن مواد مغذی خاص به بدن ما نیز می‌تواند آغازگر درد کمر باشد. در واقع مواد غذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند، بنابراین با رعایت اصول صحیح تغذیه می‌توان از بروز کمردرد جلوگیری کرد و یا در جهت بهبود آن سعی نمود.

پتاسیم و منیزیم

برخی عناصر می‌توانند سبب ریلکس شدن عضلات شوند، به عنوان نمونه وقتی عضله منقبض می‌شود، این مواد مغذی عضله را مجدداً به حالت اول بازمی‌گردانند. این مواد مغذی پتاسیم و منیزیم هستند. افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب‌زمینی استفاده می‌کنند، کمتر دچار گرفتگی عضله می‌شوند. خیلی مواقع وجود منیزیم امری مهم در رژیم غذایی شناخته می‌شود، زیرا جلوی اسپاسم ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را می‌گیرد و جالب است بدانید تمامی سبزیجات به خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند.

چربـــــــی‌هـــــا

نوع چربی‌هایی که مصرف می‌کنیم در پیشگیری یا تشدید درد کمر موثر است. هر قدر اسید چرب رژیم غذایی ما اشباع‌تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس‌تر بوده و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌کنند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که در رژیم غذایی روزانه ترجیحاً به جای مصرف گوشت‌های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده کنید تا از بروز این اسپاسم‌های ناگهانی جلوگیری گردد.

قنـــدهـــا

هرچه میزان قندهای ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال این‌که به درد کمر مبتلا شویم بیشتر است. قندهای ساده وقتی وارد بدن می‌شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تأمین می‌کنند و اضافی آن‌ها در بدن به چربی تبدیل می‌شود. یعنی به جای این‌که عضلات ما منبع پروتئین باشد، مقدار زیادی چربی درون آن را می‌گیرد و چربی می‌تواند قدرت عضلانی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث شود عضله در شرایط مختلف رفلکس‌های خوبی از خود نشان ندهد. از اینجاست که گفته می‌شود مصرف قندهای ساده در مقادیر بالا مضر است.

امگا- 3

منابع امگا-3 می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از درد کمر داشته باشند، زیرا امگا-3 یک اسید چرب ضدالتهاب است. گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می‌شود و مصرف منابع امگا- 3 می‌تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر نقش ایفا کند. البته امگا- 3 تنها در ماهی وجود ندارد، بلکه روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا و همچنین گردو از منابع امگا- 3 به شمار می‌روند.

Image result for ‫امگا3‬‎

 

آب

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که میزان آب دریافتی روزانه‌ی آن‌ها کافی می‌باشد، در حالی که در واقع چنین نیست و بسیاری از ما آب را خیلی کمتر از نیاز روزانه خود دریافت می‌کنیم. جالب توجه است که بدانید کم‌آبی بدن می‌تواند یکی از دلایل کمر درد باشد، زیرا دیسک‌های بین مهره‌ها نیاز به تغذیه شدن و مرطوب ماندن دارند و بسیاری از مشکلات کمردرد با نوشیدن مقدار مناسب آب از بین می‌رود.

 ویتامین‌ها

یادمان نرود ویتامین C و A در عملکرد بهتر عضلات و پیشگیری از اسپاسم ناگهانی آنها نقش بسیار مهمی دارند. سعی کنید حتما مواد غذایی حاوی این ویتامین ها را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

زمانی که عضوی در بدن ملتهب می‌شود، سلول‌های آسیب‌دیده رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند. رادیکال‌ها آزاد ملکول‌هایی هستند که به سلول‌های سالم حمله می‌کنند و با آسیب زدن به ‌آنها موجب التهاب سلول و تولید رادیکال‌های آزاد جدیدتری شوند. مصرف ویتامین E این چرخه باطل را با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد متوقف می‌کند. سبزیجات مختلف، روغن زیتون و خشکبار حاوی ویتامین E هستند.

مطالعه ای جدید نشان داده است که حداقل در زنان مسن، کمردرد می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین D باشد. کمبود ویتامین D باعث دو برابر شدن احتمال بروز کمردرد در خانم ها می‌شود. محققان می‌گویند نرمی استخوان ناشی از کمبود ویتامین D ، احتمالا باعث انعطاف‌پذیری و کشش نامناسب ستون فقرات و در نهایت درد آن می‌شود. پس کره، تخم مرغ و روغن کبد ماهی را مصرف کنید تا دچار کمردرد نشوید.

ماهی، روغن ماهی، آجیل، بادام، گردو، سویا، سیب زمینی و غذاهای تهیه شده از جو به دلیل دارا بودن عنصر مغذی سیلسیوم و ویتامین های گروه برای کمردرد مناسب هستند.

ویتامین A

این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان است و در واکنش‌های سیستم ایمنی نقش دارد و برای کمر بسیار مفید می‌باشد، زیرا در ترمیم بافت‌ها و تشکیل استخوان نقش دارد. این ویتامین در جگر، فرآورده‌های لبنی، میوه‌های زرد رنگ مانند زردآلو، طالبی و غیره و در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو و سبزیجات زرد رنگی مانند هویج یافت می‌شود.

 پـــروتئین‌هــا

پروتئین‌ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات ایفا می‌کنند. افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و پروتئین‌های گیاهی به میزان متعادل استفاده نمی‌کنند، توانمندی عضلات‌شان بسیار پایین است.

ویتامین C

این ویتامین برای تکامل کلاژن ضروری است و این امر برای درمان مشکلات ایجاد شده در اثر جراحات تاندون‌ها، لیگمان‌ها و دیسک‌های ورتبرال مفید می‌باشد. منابع عمده این ویتامین مرکبات، توت فرنگی و سبزیجات برگ سبز می باشد.

ویتامین B12

این ویتامین برای سلامت مغز استخوان ضروری می‌باشد و برای ستون فقرات و عملکرد طبیعی آن ضروری است و معمولاً در فرآورده‌های گوشتی مانند جگر، مرغ، ماهی و انواع گوشت قرمز، تخم مرغ و فرآورده‌های لبنی وجود دارد.

 کلســـیـــم

دریافت متعادل کلسیم برای سلامت استخوان‌ها بسیار ضروری می‌باشد و برای ایجاد استحکام در ستون فقرات مصرف مناسب آن لازم می‌باشد، زیرا بروز پوکی استخوان باعث ایجاد کمر درد می‌شود. کلسیم در منابع لبنی و برخی از سبزیجات برگ سبز و مغزها وجود دارد.

 ویتامین D

یکی از دلایل کمردرد کمبود ویتامین D به ویژه در مناطقی که کمبود این ویتامین شایع می‌باشد، گزارش شده است، بنابراین مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای این ویتامین و برخورداری از نور مناسب خورشید از راهکارهای درمانی کمر درد می‌باشد.

  فیتوکمیکال‌ها

فیتوکمیکال‌ها رنگدانه‌هایی به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که در میوه‌ها و سبزیجات وجود داشته و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. مطالعات نشان داده‌اند که هرچه آنتی‌اکسیدان بیشتری دریافت شود، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود، زیرا عضلات عمدتاً برای سوخت‌شان از اسیدهای چرب استفاده می‌کنند و به همین دلیل لزوم مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها افزایش پیدا می‌کند.

برخی از مواد غذایی و گیاهان که در درمان کمر درد مفید می باشند، به شرح زیر هستند:

عناب

عناب سرشار از ویتامین ث بوده و مهم ترین خواص دارویی آن تب بر، آرام بخش، نرم کننده سینه، کاهش دهنده فشار خون و موثر در درمان بیماری هایی مانند کمردرد ، آسم، کمی حافظه، سرفه، زخم دهان، بیماری های کبد و کلیه، سوزش گلو و گرفتگی صدا و ... است.

غوره

آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد.

کاسنی

جوشانده گل های این گیاه به همراه بنفشه، گل گاو زبان و پرسیاوشان برای علاج کمردرد و پشت درد مفید است.

روغن پامچال

اگر منشاء درد کمر، اسپاسم عضلانی یا مربوط به عصب سیاتیک باشد، روغن پامچال یکی از منابع عالی در کاهش این التهاب خواهد بود.

درمان دیسک کمر با مصرف این خوراکی ها:

 دیسک کمر مشکلی است که در سنین مختلف افراد را دچار می کند و به دلیل مرکزیت کمر تقریبا انجام تمام فعالیت های بدنی مشکل می شود. از انجا که جراحی ها و درمان دیسک کمر ساده نیست مصرف برخی خوراکی ها توصیه می شوند. در ادامه تعدادی از بهترین خوراکی ها برای درمان و تسکین درد دیسک کمر را به شما معرفی می کنیم.

نعناع

جویدن نعناع باعث تسکین درد به خصوص در ناحیه کمر که مرکز تجمع رگ های عصبی است می شود.

 زنجبیل

زنجبیل در طب سنتی بسیار توصیه می شود و حتی در کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی از زمان های قدیم برای تسکین درد به صورت خوراکی و حتی تهیه پمادهایی برای مصرف موضعی استفاده می شده است.

Image result for ‫زنجبیل‬‎

 چای سبز

چای سبز به دلیل داشتن میزان بالایی آنتی اکسیدان در کاهش فاکتورهای منفی در تمام بخش های بدن تاثیر دارد. چینی ها از چای سبز به عنوان یکی از بهترین نوشیدنی ها برای تسکین دردهایشان به خصوص در نواحی کمر استفاده می کردند.

پای مرغ 

مصرف پای مرغ برای افراد مبتلا به پوکی استخوان، کمر درد یا دیسک کمر یا افرادی که دچار شکستگی استخوان هستند، توصیه می شود. این بخش از مرغ خاصیت غضروف سازی دارد و برای رشد کودکان بسیار مفید است اما برای افراد دارای  چربی خون بالا و بیماران قلبی و عروقی توصیه نمی شود.

تغذیه در آرتروز

از همین سن جوانی به فکر تغذیه مناسب برای  آرتروز باشید ویا اگر دچار ارتروز هستید به همین راحتی با تغذیه مناسب درصدد درمان آن باشید فقط کافی است غذاهایی را بخورید که استخوانهایتان را محکم کند و کلسیم لازم رابه استخوانها برساند  و غذاهایی را بخورید که این کلسیمی که میخورید آنرا بخوبی وزود جذب استخوانها کند و درگام اول باید اشخاص چاق به وزن مناسب برسند تا بر استخوانها فشار وارد نشود ودر حقیقت وزن بدن را بر استخوانها  نیندازند و این بهترین و مهمترین اصل

برای مبارزه با آرتروز است و نباید این مطلب را فراموش کنیم که تغذیه در پیشگیری یا درمان آرتروز بسیار حائز اهمیت است و نمیتوانیم این مورد را انکار کنیم اگر میخواهید مفصلهای قوی داشته باشید  باید قدرت بدنتان را برای مقابله با آرتروز بالا ببیرید  باید درست غذا بخورید تا دچار آرتروز نشوید  و  اگر شدید به آسانی با خوردنی های خوشمزه  با آرتزور مقابله  کنید

 ویتامین‌های ضروری را دریابید

آرتروز بیماری مفاصل است یا اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم مشکل غضروف‌هاست. در واقع این بیماری متابولیسم استخوانی را به هم می‌زند. برای همین هم باید هر آنچه باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود را عزیز دانست. برای کسی که با مشکل آرتروز مواجه است کلسیم ارزش بالایی دارد. زمانی که کلسیم با ویتامین C همراه می‌شود می‌تواند دردهای آرتروز زانو و پا را تسکین دهد. برای این کار می‌توانید مکمل مصرف کنید البته با مشورت با پزشکتان.

توجه داشته باشید برای جذب حداکثری کلسیم حتما لازم نیست که به میزان زیادی شیر و محصولات لبنی پر چرب میل کنید. بدون شک ماست و پنیر به خصوص پنیر تهیه شده از شیر بز می‌تواند کمک کننده باشد. اما با این حال ماهی ساردین، بادام، کشمش، خانواده‌ کلم‌ها مانند کلم بروکسل، بروکلی، کلم چینی، کلم برگ و غیره و برخی از آب‌های معدنی نیز منبع کلسیم هستند. نکته‌ قوت این مواد غذایی در این است که بر خلاف شیر علاوه بر کلسیم حاوی مواد مغذی دیگری هستند که برای بدن مفید است. به عنوان مثال باید بدانید که 100 گرم کلم چینی به اندازه‌ یک لیوان شیر کلسیم دارد. اما همین 100 گرم کلم حاوی آنتی‌اکسیدان‌ نیز می‌باشد.

برای تسکین درد مفاصل باید علاوه بر جذب کلسیم و ویتامین C به فکر تأمین پتاسیم مورد نیاز بدنتان نیز باشید. پتاسیم به میزان قابل توجهی در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. باید بدانید که این ماده‌ معدنی جلوی از بین‌‌رفتن کلسیم را می‌گیرد و حالت اسیدی بدن را خنثی می‌کند.ویتامین D و ویتامین K نیز به جذب و حفظ کلسیم در استخوان‌ها کمک زیادی می‌کند.

 میوه‌ها و سبزیجات

سبزیجات و میوه‌ها ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوان‌ها را تأمین می‌کنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتی‌اکسیدان‌ها. آنتی‌اکسیدان‌ها باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد می‌شود. این مولکول‌های موذی به سلول‌ها آسیب می‌رساند و باعث بروز پیری زودهنگام آنها می‌شود.به عقیده‌ متخصصان زمانی که مفاصل دردناک می‌شود تعداد رادیکال‌های آزاد زیاد شده است. برای خنثی کردن این رادیکال‌های آزاد باید آنتی‌اکسیدان‌های زیادی جذب کنید. یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنول‌های زیادی دریافت کنید. این آنتی‌اکسیدان‌ها در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، دانه‌ها و مغزهای روغنی وجود دارد.

برای جذب آنتی‌اکسیدان‌ میوه‌ها، میوه‌هایی مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس، انگور فرنگی سیاه، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.برای بهره‌مند شدن از آنتی‌اکسیدان‌های سبزیجات، خانواده‌ سخاوتمند کلم‌ها مانند گل‌کلم، کلم قرمز، کلم برگ، بروکسل، بروکلی، ترب سیاه، شلغم و ترب کوهی را دریابید که سرشار از ویتامین C و ویتامین K نیز هستند. شما می‌توانید یک دوره‌ درمانی را با کلم شروع کنید. برای این کار روزانه 400 گرم کلم میل کنید: 200 گرم خام و 200 گرم پخته. یک لیوان بزرگ آب کلم قرمز در روز نیز درد مفاصل‌تان را تسکین خواهد داد.توصیه می‌کنیم از مصرف فلفل دلمه‌ای، آرتیشو، کرفس، اسفناج، سیر و گوجه فرنگی نیز غافل نشوید به‌خاطر اینکه این مواد غذایی خوشمزه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هستند.

 چربی‌های خوب برای التهاب‌های بد

با وجود اینکه برخی از چربی‌ها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما با این وجود چربی‌های مفید دیگری هم هستند که به جنگ التهاب‌ها می‌روند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا 6‌ها و امگا 3 بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی غذاها از روغن کلزا.تا جایی که می‌توانید مصرف چربی‌های اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پرچرب، گوشت‌های چرب را کاهش داده و ماهی‌های چرب سرشار از امگا 3 میل کنید. امگا 3‌ها در ماهی‌هایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد. توصیه می‌کنیم هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید و از مصرف آجیل و تخم کتان هم غافل نباشید. در عوض مصرف روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن هسته‌ انگور را محدود کنید.

 اضافه وزن

مفاصل و به ویژه پاها و زانوها بیشترین آسیب را از اضافه وزن و چاقی می‌بینند. باید بدانید که با هر یک کیلو وزن اضافه پاهای ما 5 کیلو وزن بیشتری تحمل می‌کنند. این بار اضافی نیز باعث سرعت‌گرفتن تخریب غضروف‌ها می‌شوند و این‌گونه می‌شود که هنگام راه رفتن احساس درد می‌کنید. اگر اضافه وزن دارید حتما به فکر کاهش وزن باشید. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی حاوی آرد و شیرین مانند نان بدون سبوس، غلات آماده‌ صبحانه، سیب زمینی و شیرینی‌جات را کاهش دهید. در عوض میوه و سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی )سویا، حبوبات) بیشتری میل کنید. یادتان باشد روزانه یک و نیم لیتر آب بنوشید.

اسید چرب امگا3

 اسید چرب امگا سه وغذا های حاوی این اسید چرب که در ماهی سالمون ،تن ،ساردین ، ماهی آزاد و همچنین دانههای روغنی مثل کلزا یا کانولا ، سویا ، دانه و روغن بزرک وجود دارد بسیار مفید هستند . حد اقل هفته ای دوبار ماهی بخورید و یا از کپسول های امگا تری که آنرا از محل معتبر مثل داروخانه خریده اید و به آن اطمینان دارید مصرف کنید

پیش از هر چیز باید بدانید متخصصان تغذیه برای پیشگیری و کاهش دردهای آرتروزی بر مصرف غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است مانند روغن دانه سویا، کانولا و روغن بذر کتان و نیز انواع ماهی بویژه ماهی‌های آب سرد مانند سالمون بسیار تاکید می‌کنند.

دکتر جعفریان نیز با تائید این مساله می‌گوید: بی شک غذاهای گیاهی، واکنش‌های التهابی را در بدن کاهش می‌دهد. بر این اساس، آرتروزی‌ها نباید از مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه غافل شوند.

همچنین ثابت شده است که سویا در کاهش التهاب مفاصل بسیار موثر است. از سوی دیگر این دسته افراد باید مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان بالا را در رژیم غذایی خود بگنجانند و در مقابل از مصرف غذاهای چرب، سرخ‌کردنی‌ها، شکر و نمک پرهیز کنند.

فراموش نکنید میوه‌ها و سبزیجاتی چون توت‌فرنگی، شاه‌توت، گیلاس، انگور، آلو، کیوی، آناناس، خرما، انواع کلم، ترب سیاه و شلغم سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های C و K هستند و در کاهش دردهای آرتروزی بسیار موثرند.

اما چرا برای کاهش دردهای آرتروزی به مصرف کلسیم اشاره زیادی نمی‌شود؟

و دکتر جعفریان در پاسخ می‌گوید: در این که کلسیم و ویتامین D موجب تقویت ساختار استخوانی و پیشگیری از بروز دردهای مفاصل، استخوان و پوکی استخوان می‌شود، شکی وجود ندارد. اما درباره آرتروز ما بیشتر با مشکل التهاب مفاصل روبه‌رو هستیم و در کاهش التهاب، مصرف کلسیم نمی‌تواند کمک‌کننده باشد مگر این که شخص مشکلات دیگری از جمله پوکی استخوان و جذب کلسیم به دلیل فقر ویتامین D نیز داشته باشد که در آن صورت علاوه بر بهره‌گیری از نور آفتاب، مصرف مکمل‌های ویتامین D و مکمل کلسیم در کنار مصرف لبنیات کم‌چرب توصیه می‌شود.

البته در مصرف مکمل کلسیم نیز باید به مواردی از جمله وجود مشکلات گوارشی و بیماری‌های کلیوی بویژه سنگ کلیه در شخص نیز توجه کرد.

نکته مهم آن است که از سنین جوانی به فکر اصلاح نوع تغذیه برای مقابله با آرتروز و دیگر مشکلات استخوانی و مفصلی باشیم و با حفظ وزن متعادل، داشتن برنامه تحرکی روزانه و مصرف غذاهای سالم و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن، احتمال بروز مشکلات استخوانی و مفصلی را به حداقل برسانیم.

ویتامین C

فلفل شیرین ، مرکبات و مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند بروکلی

ویتامین C از کلاژن که جزء اصلی غضروف است محافظت می کند ، بنابراین مصرف مداوم آن خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه 1500 میلی گرم ویتامین C موجب کاهش خطر ابتلا به نقرس می شود. اما در مصرف ویتامین C ، زیاده روی نکنید زیرا ممکن است موجب افزایش درد در افراد مبتلا به استئوآرتروز (آرتروز استخوانی) شود. مصرف روزانه یک عدد گریپ فروت و لیموترش و یا یک کاسه بروکلی برای تامین ویتامین C مورد نیاز بدن کافی است. بروکلی و گل کلم ار بروز سرطان نیز جلوگیری می کنند.

Image result for ‫ویتامین c‬‎

سلنیوم

جذب روزانه 55 تا 200 میکروگرم سلنیوم توصیه می شود. از جو دو سر پرک ، تن ماهی ، گوشت گاو و یا بوقلمون استفاده کنید.

 پیاز و تره فرنگی

پیاز و تره فرنگی دارای کوئرستین (نوعی آنتی اکسیدان) هستند که مانند آسپرین و ایبوپروفن با مواد شیمیایی ملتهب کننده مبارزه می کنند. اگر بوی پیاز را دوست ندارید، از کلم پیچ ، گوجه فرنگی ریز گیلاسی و یا سیب که همگی حاوی کوئرستین زیاد هستند ، استفاده کنید. مصرف روزانه نصف فنجان از این مواد غذایی برای جذب کوئرستین مورد نیاز بدن ، کافی است.

آلبالو

تحقیقات نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی غنی از آلبالو ، موجب کاهش التهاب می گردد. در این تحقیقات معلوم شد که 56 درصد از بیماران مبتلا به آرتروز استخوانی که به مدت 8 هفته آلبالو مصرف کرده بودند ، با کاهش 20 درصدی درد و افزایش عملکرد مواجه شدند.

 مادﮤ موثره موجود در آلبالو آنتوسیانین است که عامل اصلی طراوت موجود در انگور ، تمشک سیاه و بادمجان نیز است. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان قوی است که از التهاب جلوگیری می کند. مصرف روزانه نصف فنجان آلبالو تازه یا خشک و یا 250 میلی لیتر آب آلبالو برای تامین آنتوسیانین مورد نیار بدن کافی است.

چای سبز

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز احتمال بروز آرتروز و شدت آن را کاهش می دهند. در این تحقیقات معلوم شد که (EGCG) های موجود در چای سبز از تولید مواد التهاب زا که موجب آسیب مفصلی در افراد مبتلا به آرتروز می شوند ، جلوگیری می کنند. مصرف روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز در روز را برای کاهش درد ناشی از آرتروز توصیه می کنیم.

در چای سبز از تولید مواد التهاب زا که موجب آسیب مفصلی در افراد مبتلا به آرتروز می شوند ، جلوگیری می کنند. مصرف روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز در روز را برای کاهش درد ناشی از آرتروز توصیه می کنیم.

مواد غذایی مضر برای آرتروز

روغن های آفتابگردان ، گلرنگ ، ذرت و سویا

این نوع روغن ها دارای اسیدهای چرب امگا 6 هستند که موجب افزایش التهاب می گردند. از این نوع روغن ها در تهیه تنقلات استفاده می شود ، بنابراین در مصرف این نوع مواد غذایی دقت داشته باشید. توصیه می کنیم روغن زیتون را جایگزین این نوع روغن ها کنید.

شکر

تحقیقات متعددی نشان داده است که شکر می تواند موجب افزایش التهاب گردد. گرچه شکر سطح انرژی بدن را خیلی سریع بالا می برد اما این انرژی بالا ، زیاد دوام نمی آورد و در نتیجه افراد مبتلا به آرتروز دوباره احساس خستگی و سنگینی می کنند. شکر دارای کالری زیاد است که در نتیجه مصرف آن موجب افزایش وزن شده و فشار بیشتری به مفاصل وارد می گردد. می توانید به جای شکر ، روزانه ، 2 تا 4 وعده ، از نصف فنجان میوه های شیرین مصرف کنید

غذاهاي مفيد براي استخوان: كشك،كنجد،بادام،پنير با گردو، انواع كلم،نور آفتاب، سبزيجات و ميوه جات با پوست.

غذاهاي مضر براي استخوان: چاي، انواع ترشي، ماست، مرغ،آب يخ،غذاهاي ساندويچي،سيب زميني، برنج سفيد، عدس، ميوهجات ترش و كال.

رفع كمر درد،ديسك كمر و آرتروز: هفتهاي سه بار ازسوپي كه داراي اين تركيبات است، استفاده نماييد: جو پوست كنده، يك عدد پاچه گوسفند، يك قاشق چايخوري زنجبيل ساييده، هويج و سبزيجات،ليمو ترش تازه و روغن زيتون.

كساني كه ناراحتي استخوان دارند،حتما روغن زيتون استفاده كنند.

غذاهاي اسيدي باعث از بين رفتن ديسك بين مهرهها ميشود.

چاي، لبنيات، گوشت سفيد و ترشي نخوريد تا به پوكي استخوان دچار نشويد.

براي دردهاي استخواني از دم كرده دارچين و زنجبيل استفاده نماييد.

درمان سياتيك: روزي 2 تا 3 ليوان آب زرشك استفاده شود. يكي از علتهاي سياتيك، خوردن چاي و ماست زياد است.

ادويه ها مفيد براي افراد رماتيسمي: زعفران، زنجبيل، خولنجان، هل، دارچين،...

 

 

ورود به سایت

نمایش آمار بازدیدکنندگان

2327037
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
25
188
5710
2316210
21959
30708
2327037

آی‌پی شما: 18.117.182.179
امروز: Sat، 27 Apr 2024 - ساعت: 04:04:52
 

کلینیک فیزیوتراپی بهنود با همکاری

 فیزیوتراپیست مهدیه جعفری (کارشناس ارشد)

مولف کتاب سکته مغزی، راههای مقابله، پیشگیری و توانبخشی و محقق چندین مقاله 

فیزیوتراپیست کورش معصوم زاده (کارشناس ارشد)

فیزیوتراپیست رسمی فدراسیون پزشکی ورزشی، تنها فیزیوتراپیست اعزامی به بازیهای المپیک جوانان 2014 نانجینگ چین

در دو شیفت صبح و عصر آماده ارائه خدمات می باشد

 
 


آدرس: کرج، سه راه رجایی شهر(گوهردشت)

نرسیده به بازار ملاصدرا، ولیعصر 4، مرکز جراحی دی

فیزیوتراپی بهنود

026-32756713

09397198886

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کلینیک فیزیوتراپی بهنود می باشد. 1394©