- توضیحات
-
نوشته شده توسط مهدیه جعفری
ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ ﻳﻚ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺳﺎﻟﻢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼء ﻭ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎﻱ ﻣﺰﻣﻦ ﺷﺎﻳﻊ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻣوﺛﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻲ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎﻓﻲ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍﻱ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ. ﺗﻨﻮﻉ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ 5 ﮔﺮﻭه اﺻﻠﻲ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ. ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻢ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻫﺮ ﻳﻚ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻭﻩ ﻫﺎ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﻱ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺪﻥ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ آﻥ ﻫﺎ ﻧﻴﺰ ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎﻗﻲ ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎﺷﻲ ﺍﺯ آﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ.